0

Kleine kortharige rashonden

Deze taak is ondertussen echter overgenomen door duitse herders, mogelijk heeft dat te maken met het toch vrij zachte karakter van de kees en met zijn reputatie als keffer. Tegenwoordig is de keeshond vooral een huishond. Lancashire heeler Gewicht:.9.2 kilogram foto: sannse / wikicommons de naam Lancashire heeler slaat op zorgwinkel de streek lancashire in Engeland, en op heelen, dit betekent dat ze vee drijven, voornamelijk koeien, door ze in de hakken of in de neus te bijten. Maar dat betekent niet dat het geen lief hondje is voor mensen. Ze kunnen prima worden gehouden als huishond. Dwergschnauzer Gewicht: 4,5 7 kilogram de dwergschnauzer is de kleinste van de drie type schnauzers. Het is het exacte evenbeeld van de grotere schnauzers. Ondanks dat hij klein is, is hij net zo stoer als zijn grotere broers en zussen. Ze zijn temperamentvol, onverschrokken en waakzaam. Een goede opvoeding is dan ook een must. Doe je dit goed dan is het een prima huishondje. Norfolkterriër Gewicht: 5 kilogram de norfolkterriër is een van de kleinste terriërs. Ze werden vroeger gebruikt om ondergronds wild op te sporen. Tegenwoordig worden ze gehouden als huishond.

kleine kortharige rashonden

11th August 2016 - fue hair transplant aftercare video

Uiteraard is het wel van belang dat dit jachthondje voldoende uitdagingen krijgt. Zoals dat geldt voor alle honden kan hij anders probleemgedrag gaan vertonen. Leeuwhondje gewicht: 5 8 kilogram Het huidproducten moge duidelijk zijn waar de naam leeuwhondje vandaan komt. Dit hondje heeft wel wat weg van een leeuwtje. Het is een echte gezelschapshond die gemakkelijk overal mee naar toe genomen kan worden. Ze staan bekend als eigenwijs en intelligent. Ze zijn zeer geschikt voor behendigheid. Bolognezer Gewicht: 2,5 4 kilogram de bolognezer is een echt gezelschapsdier. Hij houdt van zijn baasjes en doet alles om ze te plezieren en wil altijd wel met ze spelen. Dwergkeeshond Gewicht: 2 kilogram de keeshond is er verschilde maten, de kleinste is de dwergkeeshond. De keeshonden zijn van origine waakhonden die de boerderijen moesten bewaken.

kleine kortharige rashonden

Ze spelen graag, ze blaffen niet vaak. Oftewel een perfecte gezinshond! Chihuahua gewicht: 1 3 kilogram de chihuahua is het allerkleinste hondenras. Ze zijn zo klein als 1 kilogram! Overigens vinden ze zelf helemaal niet dat ze zo klein zijn, ze zijn juist vaak erg dominant en niet snel bang. Ondanks dat Chihuahuas zo klein zijn is daarom een goede opvoeding essentieel! Jack russell Terrier Gewicht: 6 kilogram de kleine jackrussellterriër zijn koppig, vrolijk, levendig, lief, speels en temperamentvol. Over het algemeen kunnen deze honden goed opschieten met mensen en honden.

Hondenrassen: overzicht van alle hondenrassen hondenPage

Hondenrassen - alle hondenrassen

Het ras is ook aangedaan door grow een vorm van epilepsie, episodic Falling waarbij de hond een toeval krijgt maar wel bij bewustzijn. Bichon frisé, gewicht: 5 10 kilogram, de van oorsprong Franse bichon frisé heeft wel wat weg van de maltezer, alleen dan wat groter. Ze zijn levendig en trots. Let er wel op dat de vacht vraagt om intensieve verzorging. Amerikaanse toyterriër, gewicht: 2 4 kilogram foto: Jagrolet / wikicommons, de Amerikaanse toyterriër is een kruising van de foxterriër en de Engelse dwergterriër. Zoals dat geldt voor alle terriërs is ook dit ras zeer actief. Ze zijn intelligent en leren graag. Ze werden dan ook vaak gebruikt in het circus door de clowns. Bostonterriër Gewicht: 7 11 kilogram Het kleine hondenras Bostonterriër komt uit kapen Amerika, boston om precies te zijn. Hier werd de kleine Engelse buldog (toy bulldog) met de ondertussen uitgestorven witte Engelse terriër gekruist.

kleine kortharige rashonden

Het is een leuk, lief en enthousiast ras. Ze zijn zeer intelligent en dus goed trainbaar. Schipperke, gewicht: 4 7 kilogram, het Schipperke is het kleinste herdershondje ter wereld. Ze komen oorspronkelijk uit België. Ze staan bekend als vriendelijk, speels, intelligent en sociaal. Cavalier King Charles Spaniël, gewicht: 6 8 kilogram, de cavalier King Charles Spaniel is een van de populairste kleine hondjes in Nederland, het is een echte gezelschapshond, ze staan bekend als een van de vriendelijkste hondenrassen. Deze kleine hond houdt van aandacht! De cavalier King Charles Spaniel is er in vier kleuren: Black tan, ruby, blenheim en Tricolor. Helaas staat de cavalier King Charles Spaniel ook bekend om zijn medische problemen. Door het veelvuldig gebruik maken van een kleine populatie onderling ook sterk verwante dekreuen en het lang niet selecteren op erfelijke gezondheid heeft dit geresulteerd in een populatie waarin momenteel frequent erfelijke hartproblemen, oogproblemen, gewrichtsproblemen (knie en heup en ellebogen) alsmede diverse andere erfelijke problemen.

A-z the dog Breeds Alphabet, hondenrassen abc a-z, honden rassen

Deze kleine hondjes zijn oorspronkelijk gefokt om koetsen en stallen te ontdoen van ongedierte. Tegenwoordig is het een echt gezelschapshondje, ze zijn gek op hun baasjes, vrolijk en stoer. West Highland white terrier (Westie). Gewicht: japa 7 8 kilogram, de west Highland white terrier is misschien wel beter bekend onder zijn koosnaampje westie. Deze terriër komt oorspronkelijk uit Schotland. Hij is een perfect gezinshond. Altijd vrolijk, speels, onverschrokken, en ene tikkeltje eigenwijs. Hij is gek op spelletjes, en dan vooral met de bal! Épagneul nain continental (papillon gewicht: 1,5 5kilogram. Ook de Épagneul nain continental heeft een bijnaam die misschien bekender is bij mensen, de papillion, oftewel vlinder in het Frans. Dat komt door de grote staande oren die wel wat weg hebben van een vlinder. kleine kortharige rashonden

Dit włosów gezelschapshondje was vooral heel populair aan het Chinese hof. Het is klimatyzacji een schoothondje, maar is ook gek op rennen en spelen. Hij is gek op de familie, en kan perfect meedraaien in een gezin met kinderen. Lhasa Apso, gewicht: 6 7 kilogram. We blijven nog even bij de tibetaanse hondje. Het is nou eenmaal een feit dat veel hondenrassen hier hun oorsprong kennen. Zo ook de Lhasa Apso. Dit hondje heeft lang haar over zijn hele lichaam, ook in de staart, daarom wordt er wel eens gesproken over het hondje met twee hoofden. De lhasa Apso is trots, intelligent en kan wat afstandelijk zijn, maar is wel erg trouw aan zijn baasje. Griffon bruxellois, gewicht: 3,5 6 kilogram foto: Arne fagerholt / wikicommons, de Griffon bruxellois, of Brussels griffonnetje, is een hondenras afkomstig uit België. Het hondje is erg vergelijkbaar met de Griffon belge, maar onderscheidt zich door de rode haarkleur.

Bekijk alle kleine hondenrassen pedigree

Vroeger werd de dashond gebruikt om te jagen op dassen, vandaar de naam. Tegenwoordig worden ze vooral gehouden als huishond, maar dat betekent niet dat ze hun jachtdrift volledig rood zijn verloren! Ze hebben nog steeds een grote passie voor werken en moeten dan ook goed getraind en bezig gehouden worden. Anders kan het weleens gebeuren dat de dashond buiten zelf op pad gaat. Gewicht: 6 8 kilogram, de mopshond bestaat al meer dan.500 jaar, deze hondje waren toen de lievelingen van boeddhistische monniken in Tibet. De boeddhistische monniken geloofden dat als het baasje van de mops overleed, de ziel van de baas in zijn hond zou trekken en daarom werden deze hondjes verwend door de andere monniken. De mopshond staat bekend als vriendelijk, vrolijk, goed met kinderen en andere honden. Helaas hebben ze door de afwijkende vorm van de schedel vaak te kampen met oog-, oor- en gebitsproblemen. (Lees hier 10 feitjes over Mopshonden shih tzu. Gewicht:.5 7 kilogram, ook de Shih tzu is afkomstig uit Tibet.

kleine kortharige rashonden

Vroeger werd dit type hond ingezet om ratten te vangen, en dat zie je nog terug in de karaktereigenschappen. Ze zijn zeer snel, moedig, pienter en niet snel moe. Ze zijn verder sociaal, en gek op hun baasje. Meer weten over dit ras? Lees hier de 11 leuke feitjes over Yorkshire terriërs. Gewicht: 3 4kilogram, de poedel is er in veel verschillende maten. De grootste poedel is de koningspoedel, dan komt de middenslagpoedel, de dwergpoedel, en de kleinste is de toypoedel. De laatste heeft een schofthoogte van ongeveer 25 centimeter. Zoals dat geldt voor alle poedels is ook de toy een zeer intelligent fall hondje. Ze staan bekend als een van de best trainbare hondenrassen. Kaninchendashond, gewicht: 4-5 kilogram, van alle dashonden (misschien beter bekend als teckel) is de kaninchendashond de kleinste.

35, kleine, hondenrassen

Ben je op zoek naar een klein hondje? Er zijn genoeg rashonden om uit te kiezen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 35 kleinste hondenrassen. Ze wegen allemaal minder dan 10 kilogram. Maltezer, gewicht: 4 kilogram, het kleine maltezer hondje is al een heel oud hondenras, ze komen oorspronkelijk van het eiland Melita. Ze kwamen hier al ongeveer 900 jaar voor Christus voor. Ze zijn dan ook de stamvader van een aantal andere kleine hondenrassen als de yorkshire, de bolognezer, de havenezer en de bichon-frisé. Ze zijn altijd populair geweest, vooral bij vrouwen, en werden vooral gebruikt als schoothondje. Maltezers houden van aandacht en zijn heel vriendelijk. Yorkshireterriër, gewicht: 2 3 kilogram, het Yorkshireterriër ras is een stuk minder oud, in de negentiende eeuw kruisten Schotse textielarbeiders hun Terriërs met de plaatselijke terriërs in de streek rond Glasgow in het graafschap York. In 1898 werd kaschieren de yorkshireterriër erkend als officieel hondenras.

Kleine kortharige rashonden
Rated 4/5 based on 573 reviews
SHARE

kleine kortharige rashonden Lizivacy, Fri, May, 18, 2018

Honden kunnen geweldige huisdieren zijn, maar de beslissing om een hond te nemen is er een om goed over na te denken. Want het hebben van een hond brengt veel consequenties met zich mee: een hond kost tijd, energie, aandacht en geld, en niet even maar jarenlang. Natuurlijk krijgt u daar ook veel voor terug: een leuke vriend om samen actief te zijn, een reden om naar buiten te gaan, iemand die altijd blij is u te zien of een knuffel te krijgen. Sta vooraf eens stil bij wat u zich voorstelt bij het hebben van een hond.

kleine kortharige rashonden Tyxec, Fri, May, 18, 2018

De hond is een van de populairste huisdiersoorten in Nederland. Dat is niet zo verwonderlijk, want aan het hebben van een hond zitten veel leuke kanten: honden zijn fijne kameraden die naar veel plaatsen mee kunnen, ze kunnen veel leren waardoor ze zich in allerlei situaties kunnen aanpassen, ze zijn graag bij mensen, ze houden. Een hond is dus een huisdier waar u veel aan kunt hebben, vooral als u bij de aanschaf van een hond weloverwogen te werk gaat. Door een juiste keuze voor een bepaalde hond en een goed aanschafadres kunt u veel problemen voorkomen. Deze handleiding helpt u daarbij.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: