0

Folliculitis decalvans genezen

Laat de infecties niet uit de hand lopen—ze zijn veel beter te behandelen als ze klein en salon geconcentreerd zijn dan wanneer ze zich verspreid hebben.

Folliculitis decalvans - uptodate

Zwemmen, baden, of jezelf anderzijds onderdompelen in ongezuiverd water—zoals rozen jacuzziwater dat niet gezuiverd is met chloor—is vaak de oorzaak van een folliculitisinfectie. Bepaalde bacteriën die folliculitis kunnen veroorzaken, zoals Pseudomonas aeruginosa, kunnen eenvoudig overgedragen via vies water. 6 Als je vatbaar bent voor folliculitis wil je ervoor zorgen dat je niet in aanraking met stilstaand, ongezuiverd water. 6 Vertrouw niet blindelings op lokale steroïde crèmes. Bepaalde medicamenteuze behandelingen kunnen bij langdurig gebruik leiden tot een verhoogd risico op folliculitis. Lokale steroïde crèmes (zoals hydrocortison) in het bijzonder kunnen bijdragen aan folliculitis. Paradoxaal genoeg is lokale hydrocortison zelf een veelgebruikte behandeling voor milde folliculitis. Als je hydrocortison gebruikt om je folliculitis mee te behandelen, maak dan een afspraak bij de dokter als je geen verbetering ziet. Uitstel en blind vertrouwen op steroïde crèmes kunnen de infectie zelfs verergeren. 7 laat bestaande wondjes niet geïnfecteerd raken. Haarzakjes kunnen gaan ontsteken en geïnfecteerd raken als een nabijgelegen infectie geïrriteerd wordt of toegestaan wordt zich te verspreiden. Je wilt er dus voor zorgen dat je huidinfecties tijdig en professioneel laat behandelen.

snel aan de huid vast waardoor het risico op irritatie verhoogd wordt. 4 Stel je huid niet bloot aan irriterende stoffen. De huid is bij iedereen verschillend—sommige mensen krijgen snel last van uitbraken of uitslag, terwijl de huid van andere mensen veerkrachtiger. Als je folliculitis hebt (of daar snel last van krijgt probeer dan zo min mogelijk in aanraking te komen met stoffen waarvan je weet dat die je irritatie opleveren (met name stoffen waar je allergisch voor bent). De irritatie kan namelijk leiden tot infectie en kan het herstelproces van een reeds aanwezige dwarsbomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde cosmetica, oliën, lotions en dergelijke liever links kunt laten liggen. 5 baad of zwem niet in ongezuiverd water. Folliculitis wordt in de volksmond ook wel "jacuzzi-uitslag" genoemd—en daar is alle reden toe.

Folliculitis decalvans - wikipedia

Zorg ervoor dat je scheermes altijd goed schoon. 2 raak het gebied niet aan. Vingers en handen behoren tot de grootste dragers van bacteriën. Dit houdt in dat ze bacteriën dragen en overbrengen tegen zoals een vliegtuig mensen draagt en overbrengt. Hoewel het gebied kan gaan jeuken, steken, of pijn gaan doen is het belangrijk om de verleiding om te safe gaan krabben of pulken te weerstaan. Behandel het gebied als zijnde verboden gebied. Probeer er alleen te komen als je zeep, medicatie, of een kompres aanbrengt. 3 Draag geen strakke kleding. Kleding die de hele dag door tegen de huid aan schuurt kan irritatie veroorzaken die mogelijk tot infectie kan leiden. Daarnaast kunnen huidinfecties zich ontwikkelen als er geen lucht bij de huid kan komen.

Breng een bezoek aan de dokter als je deze steenpuisten opmerkt. Hoewel het draineren van deze steenpuisten het herstelproces zal versnellen en uiteindelijke littekens zal beperken, 5 wil je dat niet zelf gaan doen. Proberen om deze steenpuisten en karbonkels uit te knijpen zonder steriele, medische instrumenten zal je gegarandeerd een secundaire infectie opleveren. Methode 3 Folliculitis veroorzakend gedrag voorkomen 1 Scheer het gebied niet. Folliculitis wordt vaak veroorzaakt door scheerirritatie of onhygiënische scheergewoonten. Als je folliculitis hebt op de huid onder je baard, of ergens anders waar je regelmatig scheert, gun dat gebied dan even wat rust van het scheren. Aanhoudend scheren kan het gebied irriteren en de ziekte zelfs van het ene stukje haar naar het andere verspreiden. Als je je moet scheren, probeer de irritatie dan zo veel mogelijk te beperken. Probeer een scheerapparaat te gebruiken in plaats van een scheermesje. Scheer met de haargroeirichting mee in plaats van daar tegenin.

4, gebruik in ernstige gevallen antibiotica. Voor gevallen waarbij de folliculitis niet reageert op thuisverzorging kan het nodig zijn om de onderliggende bacteriële infectie te behandelen met antibiotica. Lokale antibiotica zijn verkrijgbaar in de meeste drogisterijen en apotheken. De sterkere orale antibiotica zijn over het algemeen echter alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar en worden meestal slechts in de ernstigste gevallen voorgeschreven. 5, gebruik antischimmelmiddelen in het geval de folliculitis veroorzaakt is door schimmel. Zoals in de inleiding beschreven wordt folliculitis in sommige gevallen niet door bacteriën veroorzaakt maar door een schimmel. In dit geval zul je een antischimmelmedicijn willen gebruiken om de aandoening te behandelen. Antischimmelmiddelen zijn beschikbaar in zowel orale als lokale variant. Net als met antibiotica zijn milde antischimmelmiddelen vaak vrij verkrijgbaar, terwijl sterkere middelen alleen op recept verkrijgbaar zijn. 6, laat eventuele steenpuisten of karbonkels draineren door medisch professionals. In zeer ernstige gevallen kan folliculitis uiteindelijk bijdragen aan pijnlijke blaren en karbonkels die vol pus zitten.

Folliculitis decalvans : symptomen, oorzaak en behandeling

Hydrocortison kan in een crème of zalf zitten die je plaatselijk aanbrengt, huidirritatie vermindert en jeuk verlicht. Probeer om twee- tot vijfmaal daags (of naar behoefte) een crème met 1 hydrocortison aan fashion te brengen om de pijn te verzachten. Breng de zalf direct op het geaffecteerde gebied aan en wrijf het voorzichtig de huid in met je vingers of een schone applicator. Als je je handen gebruikt, was en droog die dan grondig voordat je de zalf aanbrengt—zo voorkom je dat je bacteriën overbrengt. Weet dat hydrocortison de bacteriën niet bestrijdt; het helpt alleen de pijn en ontsteking te verminderen. 3, gebruik vrij verkrijgbare om de pijn en de ontsteking die met folliculitis gepaard gaan te verminderen kun je een van de vele vrij verkrijgbare medicijnen gebruiken die geschikt zijn voor de behandeling van deze aandoening. Goedkope, veelgebruikte pijnstillers als paracetamol en aspirine kunnen milde pijn verzachten die door de folliculitis veroorzaakt. Pijnstillende medicijnen met een ontstekingsremmende werking, zoals ibuprofen, zijn ook uitstekende keuzes omdat ze niet alleen de pijn verzachten, maar ook tijdelijk verlichting bieden tegen de ontsteking die de pijn veroorzaakt. Hoewel de meeste vrij verkrijgbare pijnstillers veilig zijn in kleine doses kan hevig of langdurig gebruik soms ernstige aandoeningen als leverschade tot gevolg hebben. Zorg er dus altijd voor dat je de instructies op de verpakking leest en naleeft.

Maak een oplossing van twee delen warm water met een deel azijn direct en roer het goed door. Dep een schoon washandje in de azijnoplossing, wring het uit en breng het aan op het aangetaste gebied. Houd het kompres daar zo'n vijf tot tien minuutjes en dep het washandje naar behoefte in de azijnoplossing. Methode 2, folliculitis behandelen met medicinale oplossingen 1, aarzel niet om in ernstige gevallen een dokter te raadplegen. Meestal veroorzaakt folliculitis niet veel meer dan een geringe (doch pijnlijke) irritatie. Echter, net als met elke andere infectie bestaat de mogelijkheid altijd dat die zich ontwikkelt tot iets ernstigers als je de infectie onbehandeld laat. Als de folliculitis niet uit zichzelf verbetert, of als je ernstige symptomen ontwikkelt als koorts, ernstige zwelling en irritatie, maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de dokter. Het is beter om het zekere voor het onzekere te doen. Een tijdig bezoek aan de dokter zou je op den duur hartstikke veel geld en tijd kunnen besparen. Over het algemeen is het prima om naar je "normale" huisarts te gaan. Hij/zij kan je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog. 2, gebruik hydrocortison om de jeuk te verlichten en de pijn te verzachten.

Folliculitis, decalvans, treatment dermatology Education

Zorg er altijd voor dat je een shiseido schone handdoek of washand gebruikt om het gebied mee af te drogen. 4, gebruik een zout waterkompres. Warme kompressen zijn doekjes of andere absorberende materialen die in warme vloeistof gedompeld worden en tegen het geaffecteerde gebied gehouden worden om irritatie te verlichten, drainage te bevorderen en het herstelproces te versnellen. Door zout aan het water voor je kompres toe te voegen brengt het een (hoewel klein) antibacterieel voordeel met zich mee. Om een zout waterkompres te maken los je een paar lepels tafelzout op in een halve liter water. Week een watje of washandje in het zoute water en houd dat voorzichtig tegen het geaffecteerde gebied. Doe dit tweemaal daags—een keer 's morgens en een keer 's avonds. 5, overweeg een holistisch geneesmiddel, zoals azijn. Huidkwaaltjes zoals folliculitis vallen gemakkelijk ten prooi aan een keur van holistische of "natuurlijke" geneesmiddelen. Sommige mensen zweren bij deze soorten geneesmiddelen, maar er is doorgaans geen wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid. Als je besluit om een holistisch geneesmiddel te proberen, gebruik dan je verstand—doe niets dat je folliculitis kan verergeren, dat nieuwe bacteriën binnen kan brengen, of dat het herstel kan belemmeren. Een veelvoorkomend holistisch geneesmiddel dat azijn bevat wordt hieronder beschreven (veel andere kunnen eenvoudig op internet gevonden worden).

Aluminiumacetaat is een adstringentium en antibioticum dat vaak gebruikt wordt als goedkope, vrij verkrijgbare behandeling tegen een keur aan relatief kleine huidaandoeningen. Aluminiumacetaat kan gebruikt worden om de folliculitis veroorzakende bacteriën te doden, de zwelling in het geïnfecteerde gebied te verminderen, irritatie te verlichten en het herstel te versnellen. 3, om Burowwater te gebruiken los je een pakketje op in de aanbevolen hoeveelheid warm water. Dompel een schoon lang washandje in de oplossing, wringt het het en breng het voorzichtig op het aangetaste gebied aan. Houd het washandje daar en bevochtig het doekje in de acetaatoplossing naar behoefte. Maak het bakje waar het aluminiumacetaat inzat schoon als je klaar bent en spoel het washandje onder de koude kraan. Hergebruik tablet het washandje niet; maak het grondig schoon en droog voor je het weer gaat gebruiken. Behandel het met havermout. Geloof het of niet, maar havermout wordt al ontzettend lang gebruik als ingrediënt in thuismiddeltjes tegen huidirritatie—dit komt omdat havermout eigenschappen heeft die jeuk tegengan. Probeer het lichaam (of het aangetaste gebied) te laten weken in een zelfgemaakt havermoutbad, of bedek het gebied met een havermoutlotion. Geniet van de verzachtende sensatie van je havermoutmiddeltje, maar om te voorkomen dat de folliculitis verergert dien je langdurige blootstelling te voorkomen.

Folliculitis decalvans, dermNet New zealand

Methode 1, milde folluculitis behandelen met thuismiddeltjes 1, was het gebied regelmatig met antibacteriële zeep. Milde gevallen van folliculitis trekken uiteindelijk doorgaans uit zichzelf weg. Het is echter mogelijk dit proces te versnellen door goed te zorgen voor het geïnfecteerde gebied. Gebruik tweemaal daags een milde antibacteriële zeep om het geïnfecteerde gebied schoon te maken en eventuele folliculitis veroorzakende bacteriën te doden. 2, spoel af en dep het gebied droog met een schone, droge handdoek of washand. Zorg ervoor dat je voorzichtig wast. Gebruik geen agressieve zeep en schrob ook niet te ruw—deze dingen kunnen het gebied irriteren waardoor eventuele roodheid en ontsteking verergerd worden. Als je folliculitis op je gezicht hebt, kies dan voor een antibacteriële zeep die specifiek women ontwikkeld is voor gebruik op het gezicht. Deze producten zijn vaak iets milder dan de standaard antibacteriële zepen. 2, week het gebied met warm water en aluminiumacetaat. Dit mengsel staat ook bekend als Burowwater.

Folliculitis decalvans genezen
Rated 4/5 based on 695 reviews
SHARE

Ziwenu, Fri, May, 18, 2018

Het infiltraat is voornamelijk neutrofiel, later bijmenging van lymfocyten, plasmacellen, macrofagen. Uiteindelijk verdwijnen de haarzakjes volledig en ontstaat een uitgebreide fibrose. Diagnostiek: biopt en kweek onder steriele omstandigheden van de inhoud van een intacte pustel. Therapie: Bij verdenking op bacteriële folliculitis antibiotica op basis van de kweek, vooral gericht.

Zytyj, Fri, May, 18, 2018

Er ontstaan kale gebieden en verlittekening van de huid, en er zijn tufts aanwezig. Het zit meestal bovenop het hoofd maar kan ook in baardstreek, nek of in het gezicht zitten. Folliculitis decalvans folliculitis decalvans folliculitis decalvans folliculitis decalvans pustels folliculitis decalvans folliculitis decalvans folliculitis decalvans folliculitis decalvans tufts tufts tufts, dD: Dissecting folliculitis ( perifolliculitis capitis abscedens et suffodiens pseudopelade van Brocq, cicatriciële alopecia nno, central centrifugal cicatricial alopecia, bacteriële folliculitis, acne necrotica, lichen planopilaris. Pathologie: In vroege fase keratine pluggen in het folliculaire infundibulum (afsluiting van haarzakjes later ruptuur van de follikelwand en purulente abcederende ontsteking, vaak met aanwezigheid van bacteriën. Geen vorming van holtes en fistels zoals bij dissecting folliculitis, maar het onderscheid tussen die twee entiteiten is subtiel.

Nolar, Fri, May, 18, 2018

Uit de pustels wordt meestal. Klinisch beeld: Purulente ontsteking uitgaande van de haarfollikels van het behaarde hoofd. Er zijn pustels aanwezig, grote pustels van het kaliber dat ook bij pustulosis palmoplantaris wordt gezien.

Cohypek, Fri, May, 18, 2018

De north American hair Research Society (nahrs) deelt ze in op grond van infiltraat en dan valt folliculitis decalvans in de groep neutrofiel. Folliculitis decalvans begint vanaf de puberteit en komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Het is langzaam progressief en lastig te behandelen. De oorzaak is niet bekend.

Asuwum, Fri, May, 18, 2018

Aanwezigheid van tufts is een klassiek kenmerk voor folliculitis decalvans, maar kan ook bij andere varianten van cicatriciële alopecia voorkomen. Sommigen beschouwen tufted folliculitis als hetzelfde als folliculitis decalvans, anderen beschouwen het als een aparte entiteit, of als een niet-specifiek kenmerk. De indeling van de scarring alopecias is niet eenvoudig.

Nerugot, Fri, May, 18, 2018

Folliculitis decalvans is een relatief zeldzame vorm van cicatriciële alopecia (2-11 van de scarring alopecias) gekenmerkt door een onomkeerbare destructie van haarfollikels door een purulent ontstekingsproces. Het meest kenmerkende is de aanwezigheid van pustels uitgaande van de haarfollikels. Folliculitis decalvans wordt daarom ook ingedeeld in de groep neutrofiele dermatosen. Bij folliculitis decalvans zijn vaak ook tufts te zien (plukjes haar, kwastjes, meerdere haren die als een kwastje uit 1 opening lijken te komen).

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: