0

Cornrows vlechten

Laddervlecht voor deze vlecht zijn de define haartjes nog net iets aan de korte kant. Het is mogelijk, maar met langer haar wordt het veel mooier. Je begint door een staart te maken. Vervolgens maak je met een derde van de staart een vlecht waarbij je een paar slagen een plukje laat vallen. Aan het einde maak je het vlechtje vast met een elastiekje. Vervolgens maak je een tweede vlechtje met een kwart van het haar. Na een paar slagen neem je er een plukje bij die je hebt laten vallen. Voor een mooi effect waarbij de losse haartjes van de staart worden gevangen neem je een plukje voorlangs en de ander achterlangs. Opwaartse / ondersteboven invlecht met knot Dit is een vrij lastig kapsel met twee uitdagingen. Ten eerste het tegen de haarrichting invlechten. Het makkelijkste doe je dit door je kind naar beneden te laten kijken en dan aan de voorkant gaan zitten.

cornrows vlechten

Haar invlechten; met 29 voorbeelden

Wel lief dat ze daar ook aan dacht. Nu zag dit er wat eenvoudiger uit. Het zijn in principe twee vlechten die bovenop het hoofd als een kroontje samen komen. Je kan er ook zoals op de foto voor kiezen om de vlecht onderlangs samen te brengen. Dat is vooral geschikt als je wat korter haar hebt. Vandaar de naam princess braid. Zijwaartse vissengraat Het is even oefenen, vooral het begin is erg lastig omdat ik snel geneigd ben om terug te vallen in de basic invlecht. Als ik even niet oplet zit ik zo met drie strengen in mijn hand. Terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is, door iedere keer een plukje naar de andere kant te leggen. In het midden laat ik het haar loshangen. Zo krijg je een beetje een haarband idee, maar toch anders. Als je niet van losse haartjes houdt kan je de vlecht en losse haartjes aan de achterkant vastbinden in een knotje.

cornrows vlechten

en natuurlijk mocht een kroontje niet ontbreken. Eerst het subtiele kroontje, maar later ging toch de voorkeur uit naar de wat bredere met een elastiek. Princess braid Marlene liet ook nog een andere invlecht zien; namelijk de Princess braid. Nu was dochterlief er helemaal klaar mee, en terecht. Dus mocht ze gewoon even lekker spelen met de andere meisjes. En nog even genieten van het lekkers op tafel. Zo lagen er letterballonnen en had ze al snel haar letter gevonden. En ook die van haar broertje.

Cornrows - african hair - voor al uw afrikaanse haarstijlen

Miss Jessies Curly butterCreme 16oz

Watervalvlecht ik heb het geluk al zo vaak geprobeerd, tig filmpjes gekeken met stap-voor-stap uitleg en in theorie klinkt het erg makkelijk. Namelijk een standaard invlecht waarbij je shampoo iedere keer een plukje laat vallen. In de praktijk is het nog niet naar tevredenheid gelukt, of zat het zo los dat het weer los schoof. Met name bij het beginnetje heb ik veel moeite. Tijdens deze workshop heb ik bijna een uur onder begeleiding van Marlene roodbol van Hareninvlechten goed kunnen oefenen. Ze deed het voor, en nog een keer, superlief! Daarna probeerde ik het zelf. Op een gegeven moment was het gelukt, maar was het nog vrij grof. Daarna nog een keer en nog een keer en toen was ik best tevreden, tot dochterlief besloot dat het kroontjesdiadeem uit de nieuwe winter queencollectie dat voor haar op tafel lag per direct in haar haar moest. Nu snap ik dat wel, het is echt een mooi en subtiel kroontje, maar heel handig was het niet.

cornrows vlechten

Vanaf de oren stop je met de invlecht (of opvlecht) en maak je een gewone vlecht. Dit herhaal je aan de andere kant. De twee kleine vlechtjes pak je vervolgens samen in een elastiekje. Twee cornrows, dit kapsel heeft oma bedacht. Natuurlijk moest ik het daarna zelf proberen. Je begint met een scheiding. Vervolgens vlecht je de ene helft in tot halverwege het hoofd. Dan voeg je de twee vlechtjes samen in het midden. Een variant op de dubbele invlecht die je eerder hebt gezien. Deze is gecombineerd met een lint. Niet meegevlochten maar zigzag tussen beide vlechtjes gewoven.

Nikki's hair nails: de specialist

De diagonale vlecht heb ik eerder al gedeeld met andere vlechtjes. Heel veel anders is deze niet. Behalve dat ik de vlecht op het einde in een soort cirkel heb gedraaid en met een schuifspeldje achter op het hoofd heb vastgezet. Hartjesinvlecht, met Valentijn heb ik al een poging gedaan om een hartjesvlecht te maken. De haartjes aan de onderkant waren hier echter te kort voor. Later afvallen zag ik een foto waarbij het haar aan de onderkant niet helemaal was doorgevlochten. Dat moest ik natuurlijk ook proberen en zag er een stuk beter uit. Met een kam maak je een scheiding in het haar. De ene helft zet ik even vast met een elastiekje. Bij de andere helft begin ik op het achterhoofd en werk dan langs de scheiding naar voren. Vervolgens vlecht je door langs het voorhoofd. cornrows vlechten

Verschillende soorten invlechten, naast de standaard invlechten zijn er nog veel meer varianten mogelijk. Een net iets andere techniek dan de invlecht is de opvlecht. In plaats van dat je van boven naar beneden werkt, haal je de plukjes haar van beneden naar boven waardoor het lijkt alsof de vlecht op het haar ligt. Diagonale invlecht, in principe is dit een heel eenvoudige invlecht. Het lastige is echter dat de haartjes lang genoeg moeten zijn. Twee vlechtjes is vaak makkelijker dan een. Het grootste probleem; loslatende plukjes. Je begint aan een kant op het voorhoofd met invlechten. Vervolgens pak je vanaf de voorkant haarverf van het hoofd telkens een strookje erbij. Dit herhaal je aan de zijkant van het hoofd. Bij wat langere haren krijg je zo telkens een mooie haaksstaande plukjes die in het midden bij elkaar komen.

African hair - voor al uw afrikaanse

Bij mezelf begin ik achter mijn oren met een mond scheiding te maken, onze dochter heeft daar een soort van natuurlijke scheiding die ik aanhoud om een halve cirkel van te maken. Van deze pluk maak je met twee vingers drie gelijkwaardige plukjes die je in én hand vasthoudt gespreid tussen je vingers. Met de andere hand pak je een pluk vanaf de zijkant (maakt niet uit links of rechts) en slaat deze over het middelste plukje heen en wordt dus zelf in het midden. Het makkelijkste vind ik om dan het middelste plukje los te laten. Dan begin je aan de andere zijkant en sla je die er overheen naar het midden toe. Na twee keer ga je er plukjes bij pakken vanaf de zijkant. Zelf doe ik dit met mijn vingers, dit is vaak net iets makkelijker dan met een kam. Wil je de haren echt strak hebben kun je het ook met een kam doen. Vanaf de zijkant pak je een plukje die je gladstrijkt en combineer je met het plukje dat nu aan de beurt is om naar binnen te brengen. Dit doe je hetzelfde aan de zijkant tot je helemaal beneden bent aangekomen. Dan ga je verder zoals je normaal ook bij een vlecht doet en knoopt op het einde er een elastiekje.

cornrows vlechten

In principe doe ik baarmoeder dit aan de ontbijttafel zodat ze afgeleid is door het eten en drinken. Wat ik zelf gebruik is; Tangle kruidvat teezer / borstel fijne kam, eventueel met ijzeren punt spuitfles met water, stoffen elastiekje, ik gebruik stoffen elastiekjes omdat deze het haar minder beschadigen dan een plastic elastiekje. Ik hoop dat de uitleg helder is, voor de zekerheid heb ik er een filmpje van gemaakt waarin ik het laat zien en hieronder deel. Als eerste spuit ik het haar nat met water, dit is een oud flesje van mezelf dat ik heb gevuld met water uit de kraan met niets eraan toegevoegd. Doordat je het nat maakt is het makkelijker om door te borstelen en gaat het haar minder snel kapot. Afhankelijk of ik én of twee vlechtjes ga maken, scheid ik de haren in het midden. Dit keer maak ik én vlecht. Bij twee vlechtjes bind ik de helft vast terwijl ik aan de andere kant werk. Invlechten maar, als je gaat vlechten begin je met het verzamelen van een plukje haar. Ik begin niet helemaal vooraan aangezien ik dat er vanaf de voorkant niet zo mooi vind uitzien.

Cornrows - african hair - voor

In deze stap-voor-stap wil ik graag uitleggen hoe je haren kan invlechten, ook voor kinderen. Als klein kind deed mijn moeder dit bij mij, niet alle moeders konden dat dus het was toch wel een beetje bijzonder om met een invlecht op school aan te borstvoeding komen. Ook naar oma kregen we vaak een invlecht in omdat zij dit zo mooi vond. Of het er nu én was of twee naast elkaar. Veel verschil maakt dat niet uit. Al snel leerde ik hoe ik zelf mijn haar kan invlechten en heb dit met enige regelmaat gedaan. Onze dochter werd geboren met een flinke bos haar, zes maanden oud was ze toen ik het voor het eerst kon invlechten. Inhoudsopgave, stap voor stap uitleg haren invlechten. Wat heb je nodig om haren invlechten? Als eerste leg ik de spullen klaar die ik nodig heb voor het kammen en vlechten van het haar.

Cornrows vlechten
Rated 4/5 based on 863 reviews
SHARE

cornrows vlechten Fudemiq, Thu, May, 17, 2018

De haartrends en kapsels voor winter laten een gevarieerd beeld zien. Individualiteit staat dit seizoen immers hoog in het vaandel. Zo kan het tegenwoordig voorkomen dat je in een Fashion Show modellen met verschillende kapsels ziet, allemaal op hun eigen persoontje afgestemd. Dit was vroeger ondenkbaar.

cornrows vlechten Qudoxeqo, Thu, May, 17, 2018

24 november 2017 door Trendystyle, kapsel trends. Cornrow vlechten zijn hip. Andrew Gn herfst winter,.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: